Klantverhaal Zero Emission Services

“Facturen en onkostendeclaraties in één flow verwerken geeft comfort”


De medewerkers van Zero Emission Services zijn veel onderweg. Dat resulteert elke maand weer in flinke stapels parkeerkaarten, lunchbonnetjes en laadpaalafschriften. Eric Leijten ging op zoek naar een snelle en eenvoudige manier voor het indienen en verwerken van deze onkostendeclaraties. Hij kwam uit bij Easy1. “Mijn collega’s in het veld zijn wars van administratie. Het moet voor hen zo makkelijk en snel mogelijk geregeld zijn.”

4CEE_header_scroll

 

De startup Zero Emission Services zag in 2020 het levenslicht. Het team is klein (11 medewerkers op dit moment), maar de ambitie is groot. Zero Emission Services zet zich namelijk in voor een emissievrije binnenvaart door schepen te elektrificeren. “Schepen behoren momenteel tot de grotere vervuilers”, vertelt Eric Leijten. “Daar willen we verandering in brengen.”

En dat lijkt te lukken. De eerste pilot was namelijk een groot succes en wordt de komende tijd verder uitgebreid. Het schip De Alphenaar is uitgerust met een elektromotor en twee batterijcontainers, zodat hij geheel elektrisch op en neer kan varen tussen Alphen aan den Rijn en Moerdijk. Het opladen en wisselen van de accu’s gebeurt bij het allereerste docking station in Alphen.

Binnenkort worden er nog een aantal schepen van de betreffende partij omgebouwd en krijgen ook Moerdijk, Alblasserdam en Den Bosch een oplaadpunt. “Zo kunnen de schepen op verschillende trajecten elektrisch varen”, zegt Eric trots.

Onkostendeclaraties en facturen verwerken

De rol van Eric bij Zero Emission Services is ondersteunend. Van het uitzoeken van verzekeringszaken tot het bijhouden van de administratie. Het idee om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing voor de financiële administratie, kwam dan ook uit zijn koker. Eric: “Wij hebben Twinfield als boekhoudpakket en maakten gebruik van een ondersteunende oplossing voor het verwerken van facturen en onkostendeclaraties. Maar ieder bonnetje van persoonlijke uitgaven voor het bedrijf moest ik apart als factuur indienen. Dat was lastig en wilde ik niet meer.”

 

"Een groot voordeel van Easy1 is dat medewerkers al hun bonnetjes kunnen verzamelen om die in één keer als een bundel in te dienen"


Financiële administratie moet zo makkelijk mogelijk

“Mijn collega’s zijn veel onderweg”, legt hij uit. “Ze moeten dus aardig wat kilometers schrijven en parkeerkaarten declareren. Dat zijn van die administratieve beslommeringen naast hun eigen werk, waar ze eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten. Helemaal als dat veel tijd en moeite kost. Daarom geldt: hoe makkelijker, hoe beter. Niet alleen voor mij, maar juist ook voor de rest van de organisatie.”

Het gebruiksgemak van de software was dan ook een belangrijke reden om voor Easy1 te kiezen. “Het is niet ingewikkeld. Alle medewerkers kunnen er gemakkelijk mee overweg”, aldus Eric. “Een groot voordeel van Easy1 is dat medewerkers al hun bonnetjes kunnen verzamelen en die vervolgens in één keer als een bundel kunnen indienen.” Hij voegt daar snel aan toe: “Overigens kunnen ze, als ze dat willen, natuurlijk ook elke bon gewoon nog los indienen. Vooral voor de mensen die dat vanuit het verleden gewend zijn, is dat wel fijn.”

Daarnaast noemt Eric de prijs, de koppeling met Twinfield en het feit dat hij er ook eenvoudig de inkomende facturen mee kan verwerken, als pluspunten van het all-in-one platform Easy1. “Het is fijn dat je de facturen en onkostendeclaraties in één flow kunt verwerken. Dat geeft comfort. Alles wat mijn leven makkelijker maakt, grijp ik met twee handen aan”, zegt Eric knipogend.

Automatisering is mensenwerk

Inmiddels werkt Zero Emission Services nu bijna een jaar met Easy1. Hoe bevalt dat? Eric: “We hebben de juiste keuze gemaakt. Ik ben blij met de mensen die bij Easy1 achter de knoppen zitten, zowel technisch als ondersteunend. Geen vraag is te veel en ze staan altijd klaar met een antwoord. Ik voel me gehoord en ze willen graag meedenken. Ik hecht veel waarde aan een goede relatie. Want ook al hebben we het over automatisering, het blijft mensenwerk. Het zijn de mensen die de producten bouwen.”

"Geen vraag is te veel en de mensen van Easy1 staan altijd klaar met een antwoord. Ik voel me gehoord."

 

Net als Zero Emission Services, bestaat ook Easy1 nog niet zo lang. Daarover zegt Eric: “Het is mooi om te zien dat Easy1 blijft doorontwikkelen en dat er steeds meer functionaliteiten beschikbaar komen. Ze timmeren hard aan de weg. Waar we elkaar kunnen helpen, moeten we dat doen.”

Hij is dan ook lid van de gebruikersgroep van Easy1; een initiatief waarbij verschillende gebruikers samenkomen om met elkaar én met de medewerkers van Easy1 in gesprek te gaan. Waar hebben zij behoefte aan? Waar lopen ze tegenaan? En hoe zou Easy1 nog beter kunnen aansluiten op hun wensen? “Er is niks leukers dan kennis en ervaringen delen. Laten we elkaar steunen en vooruithelpen.”

Meer weten?

Benieuwd wat Easy1 voor jouw bedrijf kan betekenen? Ervaar het zelf en probeer Easy1 gratis. Of lees het klantverhaal van KAV Autoverhuur.

Probeer het gratis of lees klantverhaal KAV Autoverhuur