Release notes

Ontdek de nieuwste features van Easy1

 

Mei 2.0

Inkoopaanvraag annuleren

Een inkoop aangevraagd, maar in de tussentijd het product niet meer nodig of zijn er wijzigingen? Het is vanaf nu mogelijk om aanvragen die nog wachten op goedkeuring als aanvrager te annuleren en vervolgens te wijzigen of te verwijderen.

E1_screenshot_goedkeuringsflow_annuleren

Lees hier hoe je een aanvraag annuleert

💡Wist je dat...

...het mogelijk is om de kolombreedte van tabellen te wijzigen? Maak de kolom breder of smaller voor jouw ideale schermverdeling! De instellingen worden opgeslagen voor de volgende keer.

Audit trail procuratieflow

💰Budgethouder
Meer details inzien over de procuratieflow(s) van een document? Budgethouders hebben met deze functionaliteit inzicht over de geschiedenis van de goedkeuringsflow van een document.
Bijvoorbeeld handig om te weten of een document eerder is afgewezen en opnieuw is ingediend.

⚙️Beheerder  - Vanaf Kickstart🌟
Als er meer gebruikers toegang hebben tot het beheer van Easy1, kunnen er wijzigingen uitgevoerd worden die vragen oproepen. Met de nieuwe audittrail op het instellen van procuratieschema's kunnen beheerders gemakkelijk zien wie er wanneer wijzigingen hebben doorgevoerd.

Standaardwaarden - Vanaf Premium🌟

Behaal een hogere automatiseringsgraad binnen de factuurverwerking door standaarden automatisch in te laten vullen. Denk bijvoorbeeld aan het standaard invullen van de factuuromschrijving met de naam van de leverancier of het standaard invullen van de rapportagedatum met de huidige datum. 

Maak gebruik van formules om dynamische gegevens / variabelen in te laten voeren (zoals de factuurdatum).


Lees alles over standaardwaarden en formules

Factuur handmatig matchen - Vanaf Kickstart🌟

Valt het factuurbedrag niet binnen de ingestelde toleranties voor automatische matching? Bij het handmatig matchen kun je nu eenvoudig het regelbedrag aanpassen, waarna Easy1 automatisch de eenheidsprijs berekent.


Lees meer over handmatig matchen

💡Wist je dat...

...je het IBAN-nummer(s) van jouw administratie kunt invoeren in Easy1 en je direct profiteert van betere leveranciersherkenning door uitsluiting van je eigen IBAN-nummer? Stel het direct in bij administraties binnen het applicatiebeheer!


Lees hoe je een IBAN-nummer toevoegt

 

Mei 2024 - Nieuwe add on!

Werkgebonden personenmobiliteit - Add-on vanaf Kickstart beschikbaar

Wist je dat bedrijven vanaf 100 medewerkers vanaf 1 juli 2024 verplicht zijn om werkgebonden personenmobiliteit te rapporteren?

Wat houdt de rapportage in?
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil inzage in de CO2-uitstoot van zakelijkverkeer om mogelijkheden ter verduurzaming te verkennen. De verplichte WPM-rapportage vereist enkele gegevens opgesplitst in type vervoer en type brandstof:

 • het totale aantal zakelijke kilometers dat werknemers hebben gereden;
 • het totale aantal gereden woon-werkkilometers;
 • het totaal aantal gereden privékilometers met de auto van de zaak;
 • of er leasecontracten, een eigen wagenpark of een combinatie daarvan hebt;
 • welke reiskostendeclaraties zijn ingediend;
 • hoe de woon-werkmobiliteit eruit ziet;
 • welke mobiliteitsdiensten je gebruikt.

Direct klaar voor de toekomst
met de Easy1 add-on 

E1_WPM_add_on_addon_card

 

 

Mei 2024

Declaratie instructies - Vanaf Premium🌟

Voeg tekstuele instructies toe  aan declaraties die medewerkers begeleiden in het uitgavenbeleid. Denk bijvoorbeeld aan interne richtlijnen over het bundelen van declaraties of toegestane uitgaven. Maak het nog gemakkelijker door een linkje toe te voegen naar bijvoorbeeld HRM-documenten.

E1-software-screenshot-declaraties-instructie

Stel declaratie instructies in

Factuuroverzicht

Een notitie over het hoofd gezien? Dat is vanaf nu verleden tijd!
Het vernieuwde factuuroverzicht attendeert op aanwezige notities.

Maar dat is niet alles! Binnenkort is ook de huidige goedkeuringsflow direct in het overzicht in te zien en is de kolombreedte van tabellen aanpasbaar voor een gepersonaliseerd overzicht. Wij slaan de instellingen voor je op, zodat je hier de volgende keer gelijk weer gebruik van kunt maken.

Creditcard import - Vanaf Premium🌟

De creditcardtransactie import is uitgebreid voor betere ondersteuning van alle kredietbanken. Hierdoor is het nu mogelijk om aan te geven op welke manier de creditcarduitgaven en -verrekeningen aangegeven worden in het document. Daarnaast kan de valuta in het gehele importbestand generiek zijn of kan dit per regel aangegeven worden. Alle manieren worden ondersteund.

Bespaar tijd door de instellingen op te slaan voor de volgende import!

Uitgebreid zoeken - Budgethouder - Vanaf Kickstart🌟

Ontdek de nieuwe filters binnen het uitgebreid zoeken van inkooporders en - aanvragen! Denk aan de aanmaakdatum, de status van een aanvraag, specifieke contactpersonen of aanvragers en nog veel meer. Maak jouw ideale export voor verdere rapportages.

 

April 2024 - Nieuwe add-on!

Factuurportaal robot - Add-on vanaf Kickstart beschikbaar

Ben jij ook steeds op zoek naar facturen in portalen van leveranciers? Moet je weer die collega vragen of ze de factuur kunnen downloaden en doorsturen?

Robert de robot neemt dit repeterende werk graag uit handen!
Geef eenmalig de factuurportalen door en Robert logt periodiek in om de facturen vanuit het factuurportaal direct door te sturen naar jouw Easy1 omgeving.

E1-factuurportaal-addon-card

 

 

Maart 2024

Matchen met meerdere orders 🔗

Eén verzamelfactuur voor meerdere inkooporders? Easy1 matcht de factuur automatisch aan de betreffende orders en ontvangsten. Een afwijking die handmatig bekeken moet worden? Alle orderregels worden alvast geselecteerd, zodat je alleen aandacht vestigt op de afwijkingen.

ES_Vertical_handel_Goedkeuringsproces

 

Facturen goedkeuringsflow

Vanaf nu is het goedkeuringsproces zowel voor de budgethouder als voor de financieel medewerker inzichtelijker. Zo kunnen budgethouders het gehele goedkeuringsproces inzien: wie heeft al goedkeuring gegeven en wie moet er nog goedkeuren? Daarnaast is het voor finance mogelijk om afgeronde goedkeuringsflows achteraf te kunnen inzien.

Contracten zoekoptimalisatie 🔍

Zoek nog gemakkelijker contracten op basis van KvK en leveranciersnummer. Gebruik de zoekbalk in combinatie met de filters en jouw specifieke contract is zo gevonden!

Op zoek naar het adres 📍 van de contractpartij?
Vanuit het contractdossier onder 'Partij details' kun je gemakkelijk het adres opzoeken met 🗺️ Google Maps link.  Wel zo handig  om de reistijd te berekenen. 

4CEE Connect App 📱

Niet alleen nieuwe functionaliteiten, maar ook bestaande functionaliteiten krijgen updates:

 • Ondersteuning van HEIC bestandstypen in onkostendeclaraties
 • Het kunnen verwijderen van onkostendeclaraties en bundels vanuit het overzichtsscherm
 • Ruimte optimalisatie
  Het verbergen van het tabblad voor afgewezen onkostendeclaraties indien er geen afgewezen onkostendeclaraties zijn. Meer focus op onkostendeclaraties en extra aandacht indien er wel onkostendeclaraties zijn afgewezen 🚨
 • Al ingevoerde velden worden door de scan en herken software niet meer overschreven met afgelezen data uit de afbeelding
 • Dynamische buttons in de navigatiebalk op basis van declaratiestatus en bon
 

Februari 2024

Uitgebreid zoeken in facturen - Vanaf Kickstart 🌟

Overzicht in al je facturen, over al je administraties heen! Stel zelf rapportages samen en sla zoekopdrachten op voor toekomstig gebruik. Handig voor onder andere inzage in actieve goedkeurders en naderende betaaldata. Exporteer de resultaten (inclusief factuurinformatie en onderliggende boekingsregels) moeiteloos naar Excel voor verdere analyses. 

 

Lees meer over uitgebreid zoeken

 

Scan en herken feedback

Een ongeldige factuur door onzekerheden vanuit de pdf-service (scan en herken software)? Vanaf nu zie je direct de onzekerheden terug in de factuurdetails!

E1_pdfservice_herkenning_feedback

 

Nieuwe boekingsregel ➕

Het toevoegen van een boekingsregel is verplaatst van rechtsboven naar onderaan de bestaande boekingsregels. De wijziging heeft meerdere voordelen:

✅ Verbetering in toetsenbord ondersteuning
✅ Er staat altijd een nieuwe boekingsregel klaar voor gebruik
✅ Restbedragen, omschrijvingen en eventuele extra standaard gevulde velden worden live bijgewerkt op basis van aanpassingen
✅ Nooit meer per ongeluk een lege regel meenemen in de verdere factuurverwerking

E1_releasenote_add_coding_line

 

Onkostendeclaraties wijzigen 📃

Onkostendeclaraties nog gemakkelijker indienen!
Het is vanaf nu mogelijk om onkostendeclaraties in bundels te wijzigen als deze nog niet ingediend zijn. Handig als je alvast een onkostendeclaratie wilt invoeren zodat je het niet vergeet, maar pas op een later moment de bon kunt toevoegen. 

 

Januari 2024 - Nieuwe add on!

Creditcards - Add-on vanaf Kickstart beschikbaar

Stel je voor: een einde aan eindeloos zoeken door onkostendeclaraties of achter collega's aanzitten om hun creditcarduitgaven te verantwoorden. 😌 

Medewerkers kunnen nu al hun uitgaven, inclusief creditcardtransacties, op een uniforme wijze declareren binnen één tool, zonder de noodzaak om bonnen apart te bewaren of alternatieve methodes.

Klinkt als muziek in de oren?

De creditcard add-on ✨ neemt dit allemaal uit handen!

E1_creditcard_card_white-1

 

December 2023

Transitorisch boeken - Vanaf Kickstart 🌟

Kosten verdelen over meerdere perioden? Naast voorregistratie is het vanaf nu ook mogelijk om facturen over meerdere perioden te verdelen.

 

Wil jij ook facturen transitorisch boeken?
Mail naar support@easy-1.com of vul het formulier in via onderstaande knop en wij stellen het voor je in!

 

Transitorisch boeken aanvragen

IBAN-validatiecheck ✅

De Easy1 pdf-service leest de IBAN op facturen van leveranciers af. Met deze extra validatiecheck wordt de IBAN vergeleken met de stamdata van de gevonden leverancier. Indien de IBAN niet voorkomt in de leveranciersgegevens, toont Easy1 een waarschuwing 🚨. Blijf proactief alert op mogelijke fraude van nepfacturen en incorrecte of onvolledige stamdata.

Foutmelding op factuur

Een factuur die extra aandacht vereist door een foutmelding(en)?  ⚠️

Kritieke waarschuwingen tonen we nu standaard uitgeklapt in beeld, zodat je net iets minder vaak hoeft te klikken en direct op de hoogte bent waar aandacht vereist is.

E1_screenshot_invoice_warning-1

 

NAW-en bankgegevens onkostendeclaraties

Extra informatie over de declarant terugzien op de factuur? Vanaf nu is het mogelijk om bij een gebruiker NAW- en bankgegevens in te voeren, waardoor deze terug te vinden zijn op de declaratiefactuur. 

 • Identificatie en nauwkeurige administratie
  Deze gegevens helpen bij het verifiëren en identificeren van de declarant voor transparantie in financiële transacties en het voorkomen van fraude.
 • Wettelijke vereisten
  In sommige gevallen zijn er wettelijke vereisten die bepalen dat informatie, waaronder NAW- en bankgegevens, opgenomen moeten worden op officiële documenten, zoals facturen. 
 • Communicatie
  Als er vragen of problemen zijn met de factuur, kunnen de NAW-gegevens helpen om contact op te nemen met de declarant.
 • Audit en compliance
  Voor auditdoeleinden en om te voldoen aan diverse compliance-eisen, is het belangrijk alle relevante informatie beschikbaar te stellen op financiële documenten.

Eenmalig instellen in de applicatiebeheerder-module en altijd op je gemak!